This content has been archived. It may no longer be relevant

In samenwerking met Stichting Participatie het Wisentbos, Staatsbosbeheer Flevoland, en het plaatselijk groenbedrijf Donker is deze week de bloemenweide aan de Wisentweg voor het vierde jaar op rij ingezaaid. Het is een mengsel van tweeëntwintig soorten bloemen die in de zomer een variatie van kleur en geur zullen verspreiden in het Wisentbos. Het zaad is afkomstig van het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC). 

 

Variatie aan bloemen

Welke bloemen komen straks boven de grond? Bekende soorten zoals zonnebloemen, klaproos en margriet kennen de meeste mensen wel. Dus voldoende herkenning voor de bezoekers van het Wisentbos. Ook zit in het mengsel de wat onbekende akkerkruiden zoals veldlathyrus, bolderik, meisjesogen en phacelia. Verder zijn gewassen zoals luzerne, vlas en klaver ook in het mengsel toegevoegd.

 

Insecten

Bloeiende planten trekken insecten aan zoals vlinders, bijen, hommels en zweefvliegen, die het stuifmeel verspreiden over de andere planten. Ook mieren, vliegen, wespen en muggen dragen stuifmeel over. De kleur en geur van de bloem is bepalend welke insecten op de bloem afkomen. De insecten hebben het momenteel moeilijk omdat kleurrijke bermen en graslanden grotendeels zijn verdwenen. De genoemde organisaties proberen insecten in het Wisentbos door middel van een bloemenweide een kans te geven. Ook voor de bezoeker geeft de bloemenpracht een blij gevoel.

 

Sponsor

Voordat het zaad in de grond gaat moet eerst een mooi zaadbed worden gemaakt. Deze werkzaamheden zijn verricht door het bedrijf Donker Groen. Zij steunen het initiatief van de stichting en zijn sponsor. Het inzaaien is nog op ouderwetse manier gebeurd namelijk met de hand! Dankzij de professionele kennis en materialen van Donker Groen zal dit stukje bloemenweide weer voor veel genot en plezier zorgen voor mens en dier.