This content has been archived. It may no longer be relevant

Afgelopen maanden is er de nodige ervaring op gedaan met de weidevogel drone. Vooral binnen het cluster ‘Kop van de NOP’ zijn er veel vlieguren gemaakt. Stagiair Raphael Ostendorf heeft dit samen met hulp van een 8-tal vrijwilligers gedaan. Er wordt ’s ochtends in alle vroegte gevlogen omdat de nesten dan door het temperatuurverschil het makkelijkste gevonden kunnen worden.

Veldleeuwerik nest gevonden met de drone half mei

De drone vliegt op circa 35 meter hoogte, door middel van een vooraf ingesteld vliegplan, het perceel af. De coördinaten van de nesten worden opgeslagen zodat na het vliegen de nesten eenvoudig teruggevonden en veilig gesteld kunnen worden. Met behulp van de drone zijn er al veel nesten gevonden. Onder andere van de Grutto, de Kievit maar ook een Scholekster, Bontebekplevier en de Veldleeuwerik.

Deel van de gevonden nesten met de drone, half mei

Vrijwilligers gezocht!
Om nog meer gebruik te maken van de drone kunnen wij nog wel wat extra vrijwilligers gebruiken! Zou jij het leuk vinden om ons te komen helpen? Of wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met Annemarie Hooymans: annemarie.hooymans@facflevoland.nl