Kom bijen tellen op de boerderij en leer over het beschermen van de wilde bij! 

Op zaterdag 23 april wordt er op Hoeve Vredeveld, Zeeasterweg 15 in Lelystad een kick-off event voor de nationale bijentelling georganiseerd door het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC).
Van 10:00 tot 13:00
uur zijn verschillende experts aanwezig om je te leren hoe je bijen kunt herkennen. Ook wordt uitgelegd wat boeren doen aan bescherming van de bij, bijvoorbeeld door bijvriendelijk te maaien en het erf in te richten voor bijen en andere insecten.

Wanneer we met zijn allen meer over de bijen weten, gaan we de bij beter helpen. Dat is de gedachte van de nationale bijentelling die in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 april georganiseerd wordt. Op de website www.nationalebijentelling.nl zijn een telformulier en gids te downloaden om de soorten te herkennen. De resultaten worden gebruikt voor verder onderzoek. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk boeren en burgers bijen gaan tellen in eigen tuin of op het erf.

Tijdens de inloop ochtend zijn onderzoekers van Universiteit van Amsterdam, bijenexperts, en boeren aanwezig om uitleg te geven over het herkennen van verschillende bij soorten, hoe je deze kan tellen en monitoren en hoe je een bijdrage kan leveren aan de bijentelling. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende projecten die het FAC in Flevoland faciliteert om de biodiversiteit, bodem en waterkwaliteit op agrarische bedrijven te verbeteren. Eén van de projecten is het slootkantenbeheer.
Ook zullen er ambassadeurs van LTO over de erfinrichting. Hoe maak je, je erf aantrekkelijk voor bijen en anderen insecten? Zie ook: https://theplacetobee.nl/the-place-to-bee/

Iedereen is welkom tussen 10.00 uur en 13.00 uur, aanmelden niet nodig.