Woont u op een erf in de Noordoostpolder? En kan uw erfsingel wel wat hulp gebruiken? Dan kunt u daar nu advies en subsidie voor krijgen. U kunt dat bij Landschapsbeheer Flevoland aanvragen. Ook als bij uw erf een (stuk) erfsingel helemaal ontbreekt, kunt u meedoen. En ook als u in een arbeiderswoning woont.

 

Erfsingels belangrijk voor landschap en natuur

Erfsingels bepalen het landschap van de Noordoostpolder. Bovendien geven zij beschutting aan mens, dier en de gebouwen op het erf. En de erfbeplantingen zijn voedsel en voortplantingsgebied voor vele vogels, kleine zoogdieren en insecten. Gemeente Noordoostpolder en Landschapsbeheer Flevoland vinden die waarden belangrijk. Daarom geven zij subsidie voor het behoud en herstel van de erfsingels. Dit is de derde keer in twintig jaar dat zo’n regeling wordt uitgevoerd.

 

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?

Als u meedoet, krijgt u advies en een vergoeding voor het plantmateriaal.
Het advies is een dunningsadvies, een beplantingsadvies of een combinatie van deze twee. Als u het advies daarna uitvoert, krijgt u de kosten van plantmateriaal vergoed. Dat is een bedrag tot max. € 500,– excl. BTW.

 

Waar kunt u zich aanmelden?
U kunt zich aanmelden bij Rudy Brummelman van Landschapsbeheer Flevoland via 06-27437823 of per mail brummelman@landschapsbeheer.net