Flevolands Agrarisch Collectief en provincie Flevoland presenteren: 

 

     Op weg naar een Natuur Inclusieve Landbouw 

 

Locatie: Harry’s Farm, Elandweg 73 Swifterbant
Datum: donderdag 22 juni 2023 van 14.00 tot 18.00

Natuur Inclusieve Landbouw, is dat echt iets voor Flevoland? En wat verstaan wij daar eigenlijk onder? Hoe kijken de Flevolandse boeren, bedrijven en organisaties hiernaar? Hoe ziet een Natuur Inclusieve Landbouw voor Flevoland eruit?

In 2021 was het 2-jaarlijkse evenement Flevoland Bloeit, van het FAC en provincie Flevoland een groot succes. Centraal stond de agrarische natuur in Flevoland, demo velden, ontwikkelingen binnen het Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb) en projecten gericht op een duurzame landbouw. In 2023 vindt er, wederom mogelijk gemaakt door de provincie, weer een editie van het evenement Flevoland Bloeit plaats.

Op 22 juni staat de route naar een Natuur Inclusieve Landbouw centraal. Het evenement biedt een platform voor Flevolandse boeren, bedrijven en organisaties die met Natuur Inclusieve Landbouw aan de slag willen. Maar wat is nu eigenlijk Natuur Inclusieve Landbouw in Flevoland en wat is eenieder zijn rol of bijdrage hierin? Wanneer boert een boer Natuur Inclusief?

Op het evenement versterken wij de verbinding tussen de Flevolandse boer, bedrijven en organisaties en gaan we in gesprek over de toekomst van ons landelijke gebied en kansen van een transitie voor zowel de natuur als de ondernemers. Daarnaast zal FAC laten zien op welke vlakken ze haar kennis en ervaring in wil zetten om ondernemers hierin te ondersteunen.

Heeft Natuur Inclusieve Landbouw jouw interesse? Kan je wellicht een inhoudelijke of uitvoerende bijdrage leveren? Dan gaan wij graag met je in gesprek, om zo samen het evenement vorm te geven. Wij bieden o.a. de mogelijkheid voor een stand. Wij vragen dan van jou dat je zelf een standpunt hebt en die deelt omtrent dit thema, dat je deelt wat je zelf bijdraagt en dat je een mening hebt over welke rol de Flevolandse boer in een Natuur Inclusieve Landbouw samenleving heeft.

Meld je dus zo snel mogelijk bij ons aan via info@facflevoland.nl.

Wij kijken uit naar je reactie en mogelijke samenwerking voor Flevoland Bloeit!